HTML

Pc/PS2 Játékok

Sziasztok látogatók!A blogon be fogom mutatni a régi és új pc, ps2 játékokat.Elsősorban az FPS játékoké lesz a főszerep, de lesz bőven a többi fajából is.

Friss topikok

Linkblog

Haditechnika:Sten Mark II

2010.11.07. 08:57 Lord98

Az első cikkem haditechnika lesz

Íme hát a Sten Mk. II:

 

A Sten géppisztoly a második világháború egyik legismertebbfegyvere volt. A brit katonák körében talán ez volt a legelterjedtebb fegyver, de a gyalogság és a légideszantosok szívből útálták. Nagy-Britannia háborúba való belépését követően a hadseregben nem volt ilyen kategóriájú fegyver rendszeresítve. Tervezéskor ezért fő szempont volt, hogy könnyen és olcsón lehessen előállítani. Sok ötletet vettek át a német MP40-es fegyvertől, ezek egyike például a Sten egyik gyenge pontja, a tár is, melybe 32 töltény helyett csak 30-at töltöttek, csökkentve a meghibásodás lehetőségét. Ezen kívül még számos más gond is mutatkozott, ezért nem szerették a katonák. A rendkívül egyszerű fegyver könnyű gyárthatósága miatt mégis nagy siker volt, a megszállt Európában több illegális műhely is készített másolatokat, de a németek is megalkották a saját verziójukat. Az 1941-től termelt több millió példány közül a Mark II jelzésű volt a legelterjedtebb.

 Sten Mk. II: A képen tökéletesen látszik az egyszerű kidolgozás

 FIGYELEM:Tudom, hogy ez a cikkem rövid lett, de megígérem, hogy a többi sokkal hosszabb lesz. A rövid cikk oka a kevés forrás és, hogy tényleg rohadt keveset tudok erről a fegyverről.

Lord98

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pcps2jatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr892429833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása